jlblm

...

Kategori: Smått och gott

Idag har jag kännt mig ledsen i hela kroppen hela dan. Vet inte varför... Konstig känsla och flera gånger har jag fått gå undan på förskolan med tårar i ögonen. Skulle bara vilja gråta nu när jag skriver men inga tårar..

Dessutom finns det en person som jag önskar allt ont mán kan tänka sig. Fy fan säger jag bara. Hoppas personen skäms och enligt mig kan du dra åt helvete..... 

Barnfri tid

Kategori: Smått och gott

Sitter och sliter mitt hår och svär som en borstbindare här i soffan. Har precis räknat och ligger 5 timmar back på barnfri tid på jobbet. Hmm Kul.. Hur och vad ska jag göra för att få ihop dessa jävla timmar. Skulle ju kunna sitta i morgon efter arbetstid och fortsätta med kompissolen och alla kort vi tagit på olika känslor så kanske jag blir av med någon timme. hmm Kanske jag ska göra. Barnen är hos sin pappa i morgon så det är ju bara att passa på.

Jaja en bra sak den här veckan hittils är att jag ordnade så jag kom i väg på andra delen på HBT föreläsningen/ kursen i går. Gick man båda gångerna så fick man ett intyg på detta.
Kursen handlade om att se sin egen del i normskapandet och att skapa ett klimat så att alla barn får möjlighet att utveckla sina förmågor, utan begränsningar av könstillhörighet. wohoo fulllärd eee knappast. men man fick sig en del tankeställare.

Nu blir det varmt bad innan det är dags för lite tv.

Love u all.... Peace

Breaking Dawn - part 1 (20/11-11)

Kategori: Smått och gott

Såg jag och Karin i söndags kväll. Roliga som vi är hade vi inte bokat biljetter utan chansade på att det fanns. Och Vad händer. Jo när vi kommer dit finns tre biljetter kvar och vi bara va fan... men ok vi frågade var dessa platser låg och det visade sig att de var på rad 6 och 7 på kanten precis ovanför varandra. Dessa knep vi blixtsnabbt för nu skulle den jävla filmen ses. Helt underbar som jag trodde den skulle vara och jag tycker nog att det är den film som är mest lik boken. Saknade Karin bredvid mig bara. För jag hade ju liksom ingen att snacka med. För er som inte vet har jag en tendens att snacka på bio och skratta på ställen där andra normalt inte snackar höhö. Nu blir det buhu lång väntan till del 2 av breaking Dawn. Men då Karin ska vi banne mig ha samma rad hehe.

För övrigt så var söndagen helt underbar. Olle hade sitt kalas på busfabriken och alla 14 barn kom. Det var en sån himla härlig känsla att se Olle glad. För vi trodde ju inte att alla skulle komma och Olle hade varit lite ledsen under veckan.

Hej och hå och luden tå....

Olle 7 år 19/11-11

Kategori: Smått och gott

Nu äntligen sover min stora kille. Han har vänt och vridit síg hur länge som helst, övertrött. Det blev lite sent igår. 21.30 kom de i säng och i morse gick både han och Tuva upp 6.15. Han låg i sängen och viska lite halvhögt - mamma jag är vaken. Hehe snacka om pik att det är dags för paket och tårta på sängen. Jaha bara att gå upp och styra med tårta hehe. Han blev glad över presenterna och satte igång med legobygge på direkten. Han hade knappt tid med frukost hihi... Sen blev det att bara ta det lugnt med film tills gästerna kom. På kvällen blev det hemgjord pizza för det hade födelsedagsbarnet bestämt. Gott blev det. Jaja slut som sjutton var han i allafall.  Min underbara lilla/stora juvel. Älskar honom och Tuva så mycket. Finns inget mysigare än att vara med dem. Men åren går och det gäller verkligen att ta vara på tiden då de fortfarande vill vara med en.
Kram till alla som läser




















Mo cuishle...

Kategori: Smått och gott

Mo cuishle är irländska-gaeliska och betyder min puls. Rättstavat ska det vara mo chuisle. Orden kommer från en längre mening a chuisle mo chroi som betyder mitt hjärtas puls. Jaja orden är med i filmen Million dollar baby och det är inte förens i slutet man får reda på vad de betyder. Ett slut som för övrigt är väldigt vackert. Tårar rann och klumpen i magen sitter forfarande kvar. Det var en film som berörde mig. Den har gått upp som 1:a på min videotopp. En film jag verkligen kan rekommendera. Har svårt att släppa den



Från wikipedia

Million dollar baby

Clint Eastwood spelar den åldrade Frankie Dunn, boxningstränaren som en gång börjat som en skicklig "cut man" med uppgift att sy ihop trasiga boxare så att matcherna kan fortsätta. Som tränare har han under sitt liv tränat upp många professionella boxare. Hans gyllene regel som han lär ut till sina adepter är att alltid skydda sig själv. Han vägrar låta någon komma honom nära inpå livet efter att för länge sedan förlorat kontakten med sin dotter och inte får förlåtelse för det han gjort. Hans enda vän och tidigare adept Eddie "Scrap" Dupris (spelad av Morgan Freeman) hjälper honom att driva den nedgångna träningslokalen Hit Pit. Frankie är sedan många år tyngd av skulden av att han borde ha stoppat Scraps sista match då hans öga gick förlorat.

En dag kommer Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) in till gymmet. Hon är 31 år, kommer från en fattig familj och har under hela sin uppväxt fått höra att hon är white trash och inte duger någonting till. Men hon är envis och har siktet inställt på att bli en framgångsrik boxare och vill ha den buttre Frankie som tränare. Han vägrar först då han menar att hon är för gammal och att han för den delen inte tränar kvinnor. Maggie envisas och han ger till slut med sig. Maggie är en fokuserad, passionerad naturbegåvning och lär sig snabbt. De båda trivs ihop, Maggie blir som en andra dotter för Frankie, ett substitut för den dotter han förlorat.


Folkbladet 8/11-11

Kategori: Smått och gott

PINSAMT... Detta är vad som mötte Folkbladets läsare idag. En ful jävla bild på mig där jag står och ser ledsen och bedrövad ut. Bilderna är värre än texten haha. Men måste ju verkligen säga att journalister har en förmåga att spejsa till det lite. Bilderna som visas är inte något som bara hände förra veckan utan det är något som pågått under en längre tid. Gillar det starka ordet Vandaler hehe. Vi på förskolan tycker det är viktigt att allmänheten faktiskt får reda på vad som pågår kvällstid och att vi vissa mornar får gå runt och inspektera innan vi kan släppa ut barnen.  Jaja. får se vart det här leder hehe

Over and out




Både ha och äta kakan...

Kategori: Tankar och funderingar

Fy fan säger jag bara för människor som tror de kan både ha och äta kakan samtidigt. Leka med andras känslor bara för att man själv mått eller mår dåligt kan väl för helvete aldrig rättfärdigas. 
Är så jävla less på skit nu. Fy fan..

Måste vara sjuk

Kategori: Smått och gott

Magen skrek efter pizza idag efter jobbet och vad gör jag då, plockar fram frukt el rättare sagt sju clementiner. Snacka om sjukt. Min mage är inte van vid såna nyttigheter så den lär väl slå bakut nu höhö. Hmm undrar om jag börjar bli nyttighetssjuk hmm.

Jaja nog med nyttigt snack. snart ska jag gå ut i köket och poppa popcorn för idag har varit en bra dag som måste firas (förutom en liten pissgrej som inte får nämnas här). Min lilla flicka allltså bilen gick igenom besiktningen. Ee typ första gången eller nått. Tack Linus för att du tog bilen dit när jag jobbade.

Nä kramp i handen. Måste ut och poppa popcorn innan den superbra svensk-danska serien börjar


Tjo hej