jlblm

Minnen i bilder

Kategori: Smått och gott

Förut när jag låg i sängen och glodde på bilderna i mobilen så tänkte jag hur roligt jag haft när vissa av dem tagits. Så nu lägger jag några här. Säkert inte så roligt för er som läser. Men vad gör det om 100 år..

Motorsågsmassakern på väg att fälla lite döe träd på tomten

Jaha och där kom en runtomsvängande grävmaskin till undsättning

Den orange är inte en apa i trädet utan Calle som sågar grenar

Olle klipper gräs

Jag har intagit första parkett med gubbar. Inte ska jag jobba

Barnarbete. 

Givetvis ska barnen ha bra simglasögon

Oj vad det pirrade i magen. Högt var det
20 meter upp...
Oj så var det barnens tur

-hej mamma

Kolmården med tre bus

Den lilla elefanten har blivit stor

Blev en tur även till Tropicariet. 
Hej kompis 

Calles födelsedagspresent. 29 augusti ska han och jag åka stridsbåt 90 i Stockholm 


Minionerna var grymt kul. Jag garvade på mig

Älskar Albert och Herbert 


Regniga dagar får man ägna sig åt innesaker. 




Mer maskiner. Den här gången rök träden helt och stubbarna

Som vanligt första parkett


Stora rötter

Men fint blev det till slut 


Gubbar och hallon

Nä men så gulligt.... 


En liten skadad Pippi tripper omkring i Calles kök. Den fick senare somna in
Regniga dagar kan man shoppa också


Bästa filmen. Satt med tårar i slutet

Så här kan man se ut om man hjälper till med att rensa ut bon ur en spis. 

Tack för mig

Saknar mina ❤️

Kategori: Smått och gott

Nu har det gått tre dagar sen jag lämnade juvelerna till sin pappa och hans semester. Tre dagar av saknad. Jag tycker fortfarande fast det är 5 år sen vi separera, att det är jobbigt att inte ha barnen hemma. Helst av allt skulle jag vilja ha dem jämt. När saknade blir för stor för att hantera brukar jag ta fram kort på saker vi gjort och då går det över en liten stund. Idag är en sån dag när jag bläddrar lite bland korten, ler och tänker tillbaka. 
Förra veckan var vi på Gröna Lund och vi hade tokroligt trots mycket köande. Även i år vann vi. Vi brukar ju ha tur när vi är antingen på Liseberg eller Gröna Lund. Inte heller spenderande vi en förmögenhet för att vinna. Nån måtta får det vara. Men glada blev de. 
Tuva provade även att gå i trapporna i lustiga huset. Jag som satt och tittade på kan ju säga att jag var väldigt orolig i början men hon klarade det galant. Olle gick bredvid och coachade. 
Stolt mamma. När vi kände att vi var nöjda, efter sisådär 10 timmar så tog vi en promenad tillbaka till vårt övernattningsställe. Ms Rygerfjord hotell och hostel. Juvelerna visste inte det utan trodde vi skulle åka hem så det blev en överraskning. Var väl tur det för vi var alla trötta och somnade med en gång efter denna underbara dag






Att jag aldrig

Kategori: Smått och gott

Lär mig att stänga käften. Tydligen har jag i nyktert tillstånd sagt till någon att jag ska inta någon form av alkohol varje dag under semester. Vidare skulle det fotodokumenteras. Så jag, torrbollen Jenny som aldrig dricker har tagit 5 bilder från veckan 
Måndag 


Tisdag (grogg)

Smoothie och grogg efter kvällslöpet

Torsdag. Ännu en grogg

Fredag. Med en lion till var det gott

Trollegater

Kategori: Smått och gott

Idag gjorde vi en utflykt till Trollegater som ligger strax utanför Rimforsa. Trollegater är en av Sveriges största urbergsgrottor. Den största grottan, den vi var inne i har ett system av gångar som är ca 100 meter. Ingången och en del passager inne i grottan var rätt trånga men på vissa ställen kunde man nästan stå rakt. I stora salen fanns det två gångar att välja på men de hade förbindelse med varandra så man kunde gå runt. Nålsögat, den svåraste passagen var inte lätt. Där blev det en del tårar från kidsen innan de till slut gick, hasade och kravlade igenom. 
Trots säkerhetsföreskrifter om att ta det lugnt och att ha hjälm så gick jag rakt in i ett stenblock (utan hjälm) och fick hjärnskakning. Nu när jag sitter och skriver detta har jag fortfarande ont och är illamående. Två gånger slog jag i den förbannade Klippan. Men nog om mig. Ungarna hade roligt iallafall trots spöregn 

Mer om Trollegater finns att läsa på lansstyrelsen.se där jag tagit faktan ifrån. 
Fanns ju mer där än stora grottan att se. 


På väg till grottorna 







I stora salen


Inne i stora salen 




Såklart ner i minsta och svåraste. Ej för ovana besökare

Calle går hästskon ovan jord

Blöta, trötta men glada efter grottupplevelsen

Hököra och löp

Kategori: Smått och gott

I helgen var jag och kidsen med på hökörat på kullerstad gård. Mina juveler var med hela fredagen men då jobbade jag. De hade jobbat på som bara den med att putta ner balar från vagnen så att de nedanför kunde lägga upp på bandet till skullen. De var helt slut när jag kom ut vid 19.00 tiden. Då blev jag uppskickad på skullen för att hjälpa till att placera balarna. Var fan inte lätt. Tungt och svettigt och jag ställde 100 frågor (när jag inte surfade på hö't eller hängde i bjälkarna)
Tuva tyckte det var så kul så dan efter var vi på't igen. Den här gången gick det lite lättare att placera men det var lika varmt och svettigt. I slutet var det så trångt, kändes som att inte en enda höbal till skulle kunna få plats. 
Sammanlagt fick de in ca 78 ton hö på skullen i år. En jävla massa hö. 
Jag tyckte det var lika kul som ungarna så förhoppningsvis får vi göra det nästa år igen

Laddade till tusen

Lunchpaus i hökörat hos Calles mamma

Annat som var kul var att mina löparskor jag beställde från wiggle i England kom i fredags. Lagom till semester och jag blev SÅ glad. 2000 kr i butik. 1000 spänn på nätet ocv det är asics bästa sko. Asics Kayano. Nu kommer löpningen bli lite roligare





Förhoppningsvis kommer fler rekord slås med dojjorna hehe. 4.22 per kilometerna känns bra. Men bättre kan det bli


Invigde dojjorna i går 5/7. Grymt sköna

Tack och hej leverpastej

Sjöberga

Kategori: Smått och gott

Idag efter jobbet for jag ut till Sjöberga för att överraska mina juveler som är där. Har saknat dem så mycket och ändå har de bara varit borta 3 dagar. Mirja jobbar där på somrarna och hon sa att de kunde vara där med henne istället för att vara hemma i lägenheten. 
Olle har ju liksom ingen frita längre. 
Olle hade fiskat på dan berättade han och de skulle ge sig ut efter maten igen. Tuva lekte med några tjejer där och sen gick de och badade. 
Jag badar ju inte som alla vet. Kallt. 
Innan kvällsmaten så kom det en kille från någon förening och lärde ut blåsrörsskytte och pilbåge. Båda var duktiga och jag blev rörd när jag såg hur kul de hade. 
Åkte därifrån lika glad som när jag for dit. Är så tacksam och glad att de får vara där med Mirja. De hade skött sig toppen och haft kul. Det är det viktigaste, att de har kul. 
Mina älskade barn. 




Blåsrörsskytte 



Skytte