jlblm

Klätterkatten

Kategori: Smått och gott

Hej! Smilla heter jag och använder matte som klätterträd 

Ja som ni ser så verkar hon må bra.
Mycket bus, klös och kel 
Världens underbaraste och kidsen är så glada. Olle säger hela tiden
- mamma nyp mig i armen 




Näsblod och förtvivlan

Kategori: Smått och gott

Bomullstussar i näsan. Näsblod igen. Har haft det ofta nu. Obehaglig känsla. Som en kran som inte går att stänga av. Det forsar ner så jag fick lägga mig på golvet i personalrummet. Måtte skiten få ett slut..
Jag vet vad det beror på och det stavas stress
Stressen dödar mig inombords, bit för bit varje gång. Det räcker med ett ord för att hjärtat ska skena och jag får hjärtklappning. Ofta börjar jag gråta också och skaka i hela kroppen. Tårar av förtvivlan och hopplöshet.
Jag som egentligen är en levnadsglad och ödmjuk människa har försvunnit in i något slags skal. Jag gör allt för att alla ska må bra och för att det ska fungera för alla. Jag älskar diskussioner som för en framåt ex uppfostran där man hela tiden kan fundera på vad man kan göra bättre. Vad får man tillbaka. Absolut ingenting förutom ord...
Ord som stressar
Ord som sänker
Ord som nedvärderar
Ord som skadar
 
Ingen är felfri och absolut inte jag. jag pratar högt, skriker, eggar. Men det som sägs är oftast grundat på sunt förnuft därför gör det fruktansvärt ont när människor säger ogenomtänkta saker bara för att såra. Om de bara visste hur det känns att bli nedtryckt om och om igen. Och detta på grund av ord som dessutom sägs bara för att jag är högljud. Har man ingen egen vilja? Tar man inte ansvar för sina egna handlingar? Det trodde jag, för det är iallafall vad jag har lärt mig. Att ens handlingar kan man inte skylla på någon annan än sig själv.
 
En sak vet jag i allafall. Det är hur jag vill leva tillsammans med mina barn och vilka värderingar jag vill att de ska få med sig i livet. Det är det viktigaste.
Så ni som inte klarar av att hålla käften utan bara måste kläcka ur er skit. Håll er borta från mig och mina barn, för just nu skadar ni oss..



Välkommen Smilla

Kategori: Smått och gott

Igår 23/3-14 välkomnade vi en till medlem till familjen. 
Smilla 11 veckor gammal som är en blandning av norsk skogskatt/ Maine Coon
Mycket bus blev det och kvällstid en del kel och spinnande









Slang i snoka

Kategori: Smått och gott

Sitter framför tv:n nybadad och grann. Tre filmer, godis, kaffe och tidning har inhandlats dagen till ära. Eller vadå dagen till ära. Tyckte synd om mig själv efter vårdcentralbesöket tidigare idag. Jo förstår ni. För en gångs skull fick jag tummen ur och sökte för halsen. Har ju varit hes och haft ont sen i december. 
Men kul då.. Fick en slang med en kamera på nerkörd i näsan. Ont som satan och ingen bedövning fick jag. Har läst att man ska få det. Men icke... 
De hittade i allafall ingen inflammation på stämbanden men jag ska få en remiss till öron, näsa och hals. Kan vara blåsa på stämbanden. 
Tack för mig och god natt



Tänk vad...

Kategori: Smått och gott

Tänk vad några uppmuntrande ord kan göra för självkänslan. Vår vikarie sa idag att han tyckte jag pratade bra med föräldrar. Han tyckte jag talade på ett lugnt sätt som fick dem lugna. 
Blev lite paff men det var roligt att höra. Vi är över lag väldigt dåliga på att ge varandra positiv feedback. Vet inte varför? Hur svårt är det egentligen att säga om någon gör något bra?
Däremot är vi väldigt snabba att påpeka om någon gör något annorlunda.. 
Hmm
Jaja... 
Nog från mig. Tedags nu

Vårkänslor eller?

Kategori: Smått och gott

Då var det återigen dags för lite rast. Kaffet är med som vanligt Man får aldrig glömma kaffet. Det svarta guldet är det viktigaste på morgonen. Sitter och tänker på hur bra allt är och känns nu. För en gågns skull så älskar jag att gå till jobbet. Underbara kollegor som välkomnar med leenden varje morgon, min nya roll som lagledare som låter mig ta ansvar för andra delar av verksamheten och så alla underbara barn på förskolan förstås. Det är så mysigt.
Sen är det ju inte bara jobbet som känns bra utan allt. Undrar om det beror på att det är vår och det är vårkänslorna jag känner av..
Igår som för övrigt var en underbar dag, fick jag även hem mitt armband som jag väntat på. Nu kommer jag aldrig ta det av mig


Min kaffe och jag

Kategori: Smått och gott

Sitter på rast med min kaffe och tittar ut över, ja vad. Ett hus. Var ju mindre kul men ändå...
 Jag njuter... Njuter över att det är vår och över allt jag har framför mig. 
Just nu känns det toppen. Kul att gå till jobbet med alla underbara kollegor, kul med mer ansvar.
I går hade vi inskolningar på förskolan och det är så spännande och KUL att möta nya barn och föräldrar. Speciellt när de har annat modersmål än svenska. Blir lite trixigt men oftast löser sig allt.
Nu ska jag och en kollega strax hjälpas åt med en inskolning som är på ingång där modersmålet är ryska. Det blir en utmaning. 
Nä kaffet är slut. 
Tack för mig leverpastej