jlblm

Filsbäcks camping

Kategori: Smått och gott

Idag startade min och Tuvas minisemester tillsammans med min mamma och pappa. Målet för dagen var Filsbäcks camping i Lidköping. Vägen dit kändes väldigt lång och rumpan var rejält öm när vi kom fram ca 14.30.
Första stoppet vi gjorde var vid Koviken. Smakade riktigt bra med kaffe och macka. Vid hammarsundsbron där vi skulle fikat var det spöregn buhu.
Kort stopp i Karlsborg där vi tittade på broöpping och käkade burgare.
Vid campingen hann vi med en hel del innan det slutligen blev dags att natta sig
- Tuva badade tillsammans med mormor i det långgrunda badet.
- 5 km löpning tillsammans med pappa.
- minigolf med Tuva och mamma. Jag vann naturligtvis.
- medhavd mat intogs på verandan.
- allsång på Skansen i tv- rummet
- målning i den rogivande målarboken. Not. Blir fan mer stressad av att inte komma någonstans. Grr

Colour Obstacle Rush 16/7-16

Kategori: Smått och gott

Team psykbryt (jag och Lollo) gjorde kanonsuccé idag. Med Kjolar, fult smink och massa energi tog vi krafttag i denna oseriösa, jobbiga men otroligt roliga tävling. 15 hinder och 6 färgstationer på 24 minuter. Vi kom in på 4:e och 5:e plats. Det här måste vi absolut göra om nästa år. Kuuuuul

Kolmårdsrundan 2016

Kategori: Träning

Kolmårdsrundan i Kvarsebo 9/7-16 tillsammans med Tuva. Hon sprang 2,5 km och kom på 14:e av ca 70 startande. Så duktig. Min bana på 6 km var tekniskt svår med rötter och stenar. Men det gick bra trots att jag stupade 300 meter före mål. Ont jävlar. Men trots varmt väder och lång väntan var det en riktigt rolig tävling. Springer gärna nästa år igen

Doktor hals har talat

Kategori: Smått och gott

Idag var dagen jag väntat på så länge. Dagen jag fasat för. Kamera i näsan dagen. Jo idag var det äntligen dags efter 4,5 månader med extremt ont i halsen och heshet att få komma till öron, näsa, halsmottagningen och träffa en specialist. Svettig redan innan jag kom in så ta i hand var jobbigt.
Efter diverse utfrågning blev det instrumentdags. Saker upp i näsan.
- är du ofta täppt
- öö nä
- ok men allt ser inte bra ut där...
Oki, så det ser alltså inte bra ut i min näsa, väggarna är vinklade fel. Typ
Instrument ner i halsen, inget var i mandlarna. Jippi
Och sen det bästa. Bedövning upp i näsan och in i halsen. Liten kamera körs försiktigt ner. Jag kräks nästan på doktorn och får avbryta. Tårarna rinner, mer bedövning, nytt försök. Klarade att hålla ut lite längre den här gången men tårarna rann och jag kväljde typ 10 gånger.
Domen då. Inga tecken på tumör eller knottror på stämbanden. Inget tecken på virus eller bakterier.
Troligtvis beror hesheten och det onda på sura uppstötningar. Nu blir det lite magsyrehämmande piller ett tag, riktigt hög dos. 4 gånger mer än det är i en vanlig omeprazol. Sen ska ytterligare prover tas. Jag ska få göra allergitest för att utesluta att det har något med halsen att göra eftersom jag stundtals får andningsbesvär av lukter.
Sedan remiss till logoped.
Det var dagen jag väntat på. Tur det inte var en tumör i allafall.